Udførlige billeder blev det ikke til, men lækkert blev det.
Fredag var Milimanden og jeg til stor fest, utrolig hyggeligt. Især fordi der var overnatning med, og dejlig mad. Så der var dømt Børnefri og vi skulle først hente knægten søndag, så også lørdag aften Børnefri. Og der stod den ellers på dyrekølle. Tilbehør: Grov kartoffelmos, svampestuvning og vildtsovs med tyttebær.
Ryggen lå i rødvinsmarinade i 2 dage. Se hjemmeside:
Gem marinaden
Derefter befriede jeg den fra hinder og sener. Gem til bouillon.
Læg ryggen i den dybe bageplade med marinaden. Og pynt med bacon, der skal ikke spares på det.
Jeg satte den på 175 g. Almen ovn.
Havde termometer i, og den blev taget ud ved ca. 67 grader. Og hvilede i ca. en halv time, eller mens jeg lavede sovsen.
Imens kødet hygger sig i ovnen
Vildtsovs med tyttebær fase 1:
Resterne fra afpudsningen steges kraftigt med smør, pas på det ikke brænder på.
Tilsæt vand
Koges derefter ind.
Derefter
Svampe stuvning:
Ass. Svampe, Jeg havde bare købt en blandet svampe, men alle kan bruges.
Skalotteløg
Smør
Hvidvin
Timian
Salt
Peber
Smør smeltes
Skalotteløg simres møre
Svampe tilsættes, varmen skrues lidt op
Svampene varmes igennem.
Tilsæt hvidvin, varmen skrues lidt ned
Tilsæt timian
Til sidst salt og peber
Simre til alt andet er klar til servering.
Kartoffelmos:
Kartofler ca. 1 kg ( eller hvor mange man nu kan spise)
Rigtig Smør (efter behov)
Mælk
Salt
Kartofler koges med skin (vaskes grundigt inden)
Skum urenheder væk, under kogning.
Når kogt moses de let
tilsæt smør, det til en 2-3 store spiseskefulde
Mos
Mælk lidt af gangen
Mos
Mosen må ikke være tør, men ej heller flydende.
Smag til på konsistens
Derefter salt
Mos
Husk at smage
Nu er ryggen ved at være færdig
Ud med den, sig væden fra.
Ryggen under staniol og viskestykker. Lad hvile.
Vildtsovs med tyttebær fase 2
Bouillon
Marinade
Tyttebær
Fløde ca. 2 dl.
Maizena blanding
Salt peber
Sig marinaden.
Hæld marinaden ned til bouillonen, fortsæt med at koge ind.
Smag på den
Fløde tilsættes
Lidt salt tilsættes
Koges yderligere
Tilsæt tyttebær 3-4 spsk. Start med 1, og husk at smage.
Der piskes lidt. Husk helt ned i bunden
Skru lidt ned for varmen
2 tsk maizena med top blandes med vand. Ikke for tyndt.
Pisk mens blandingen røres i, og sovsen tyknes.
Hav tålmodighed.
Husk at det skal varmes godt igennem. Hvis ikke det tykner, giv den lidt mere maizena. Men ikke for meget.
Hvis den stadig ikke tyknes, kan der sis lidt mel direkte i sovsen. Det kræver piskning, så der undgås klumper.
Ryggen skæres ud.
Og der serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar