mandag den 9. september 2013

Lammekødboller i allround tomatsovs



Lammekødboller:

400 g hakket lammekød
1 æg
1 dl rasp
Salt
Peber
1 spsk Herb de provence

Lammekødet køres på røremaskinen med dejkrog.
Ægget tilsættes. 
Raspen tilsættes lidt efter lidt.
Herb de provence
Og tilsidst salt og peber.

Formes til små boller, steges i rigeligt olie på en dyb pande, ikke al for høj varmes.
Panden skal også bruges til tomatsovsen.


Mens kødbollerne steges

Tomatsovsen:

Tomater (så mange du synes, gerne også dem der synger på sidste vers)
Og efterfølgende lige hvad man har i skabet.
Jeg havde løg, skalotteløg, forårsløg, en rest ajvar (peberfrugtpasta) 3-4 spsk.

Alt ned i en foodprocessor


Blendes godt

Og derefter på panden. Kødbollerne ligges til side på en tallerken.


Lidt herb de provence, salt, peber og sukker tilsættes. Og så skal den bare koges i gennem.

Jeg har heldigvis låg til min pande.

Den skal koges indtil alt er mørt og den er kogt lidt ind. Kødboller kommes i og får lige lidt varme

Pasta koges

Og der serveres, gerne med parmesan. Og rigeligt af den.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar