søndag den 18. august 2013

Lasagne


 2 stk. i foliebakker, lige til at fryse. 4 dages mad, suppler op med brød og salat. 

Kødsovs: 

Denne indeholder, squash, gulerødder, blomkål, løg, hvidløg, oksekød, hakkede tomater, tomatpuré, herb de provence, paprika, lidt chili, salt og peber.

Sæt ovn til 200 grader, oppe og nede varme

Bechamelsovs:
100 g Smør
100 g Mel
1 L mælk
Parmesan 
Revet muskatnød
Salt

Smørret smeltes, melet kommes i. Der piskes godt med et piskeris. Mælken tilsættes lidt af gangen. Husk at piske godt, og kom helt ned i bunden og siderne. Så er der intet der brænder på. 
Tilsæt revet ost, og godt med revet muskatnød. Smag til med salt til sidst.

Husk at sovsen til op og koges. Dette er for at tykne den, men også for at koge melet ordentlig ud. Så det ikke smager af mel. Mener det har noget med frigivelsen af gluten i melet. 

Men husk at smage på det. Jeg kan godt lide meget muskatnød, hvis man ikke lige ved hvordan det smager, så hold lidt igen. 

Denne gang brugte vi foliebakker, vi plejer at bruge et ildfast fad. Dette var bare nemmere, da de skulle fryses.

Start med et lag kød, plader, bechamelsovs. Husk der skal være en del til toppen. Så hold lidt igen med bechamelsovsen. Fortsæt til lige under kanten, slut af med lasagne plader og et tykt lag bechamelsovs. 

Ca. 50 min. I forvarmet ovn. 200 grader. 

Opvarmes i ca. 30 min. Når den er optøet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar